Imorgon....

Kommer min summering av detta året som var..

Missa inte :)

Over and out/dsdikf

"I want to be apart of it"

Snart är det nyår igen, undrar vad man ska hitta på i år.
Sena som vanligt, men som Körlinger brukar säga:"det löser sig alltid"..

Jobbat i brödbutiken idag, och även imorgon.. Seeeeeegtt! Men lite skönt ändå kan man känna..

Stressig dag...I hate thoose days!

What to do?! What to do?!

Nu ska jag se på UFC, haha!!

Sleep tight!

Over and out/dsdikf

26/12-2004.. Tsunamin


Minns det som det var igår, hade varit ute på juldagen och mamma kom och hämtade mig hos P. När jag kliver in i bilen så säger mamma att det har hänt en olycka i Thailand. Och att Annelie, Sten och Martin var i säkert förvar, men dom hittade inte Anna...

Resten av timmarna är väldigt suddiga......


Tsunamin.

Förlorade min kusin Anna som bara blev 4 år, 4 år!! Livet är orättvist, ibland kan man undra om det verkligen finns någon där uppe som vakar över oss med högre makter?!

Men det går att se på olika sätt. Glad att övriga tre överlevde, Annelie, Sten & Martin, TACK för det gud! Och tack för att dom fick sin lilla Max, en föräldralös thailändsk pojke som dom adopterade, och som nu är min kusin!

En beundransvärd familj, att uppskatta ett land så mycket, som både räddade deras liv och ett land som tog ifrån deras enda dotter! Att kunna resa tillbaka, och visa sin tacksamhet som dom har gjort så många gånger. Att adoptera en thailändsk pojke..

Starkt gjort!


Men någon dag ska även jag åka dit, se platsen... Se ut över havet som tog Anna, och så många andra, bada i havet som jag egentligen hatar för vad det gjorde. En dag.. Men inte än.. Inte än!



Skänker denna dagen till alla som omkom, dom som förlorade någon & till alla dom som har hjälpt landet att komma på fötter igen. Till alla dom som hjälpte till där nere, till alla som brydde sig, till det thailändska folket..



Vi kommer aldrig glömma denna dagen, den dagen då allt försvann på några minuter, då vi insåg att man måste leva i nuet, ta en dag i taget och att ta vara på varandra! Och inte ta något för givet, vad som helst kan hända!

Anna<3

                               
 




over and out/dsdikf


Juldagen!

Jaha då är julhelgen redan över.

Firade med mormor, morfar och morbror idag. Åt pizza, gött.. Slippa all julmat, det har man redan ledsnat på nu känns det som.

Bröderna blev glada för Guitar hero som jag köpte till dom, fantastiskt roligt att spela måste jag säga..

Och jag fick lite gott och blandat, härligt härligt! Roligast är ju när Linnéa fick syn på tomten, glädjen i hennes ögon. Helt obeskrivlig och underbar !¨



Nu sitter jag på tåget tillbaka till Stockholm. Känns både bra och dåligt denna gången, dels känner jag att jag inte har hunnit träffa alla man ska träffa, och samtidigt skönt att komma hem till vardagen igen. Slippa allt som har med jul att göra. Det fanns ju inte ens någon snö i år. Katastrof.

Sen är det tråkigt att missa den årliga juldagen, då alla går ut, alla som inte bor i Tidaholm längre kommer hem över julen och går ut. Första året man missar det !


Men nästa år kanske, om vi inte åker utomlands då..

Lite sugen på Brasilien, eller fira nyår och jul i New York är ju inte heller fel!

Vi får se.. Det är ju ett år kvar.

Nu äntligen går vi mot ljusare tider igen, vår & sommar.. Lovely!

Fått massa filmer jag kan ligga hemma och se nu i höstmörkret själv, mysigt men samtidigt inte. Men skönt med lite egentid!

Sjukt egentligen, här sitter jag på tåget hem.. Och imorgon är man tillbaka till vardagen igen, konstigt!

Hoppas på en liten överraskning imorgon också ;)


Nu ska jag softa lite..

Yeah!



Over and out/dsdikf


Jul eller Påsk?!

Tänk när man var liten, då var det alltid snö på julafton. Inte lite snö utan sådär mycket så det låg drivor längst vägkanterna, vad hände där?
Dom senaste dagarna har det varit som det brukar vara i mars, sol & plusgrader. På julafton ska det vara snö tycker jag, det är den enda dagen på året det faktiskt är okej om det kommer lite snö.

Vaknade vid nio i morse, fick en liten julklapp av mamma och dom. Mamma Mia dvd:n :) Har inte sett den än, men dom har sagt att den är bra, så det återstår att se !
Åt en gigantisk julfrukost. Gott!
Sen åkte vi ut till mormor och morfar, eftersom min morbrors familj var i tibro med hans fru familj så var vi själva hos mormor och morfar, mitt ute på landet. Mysigt! Älskar deras lilla röda hus med vita knutar. Och mormors julmat, finns inget som går upp mot den. Love it!
Men nu är det bra med julmat, det räcker nu. Haha!

Nu är familjen hos min låtsaspappas familj och firar. Så jag gjorde en mellanlandning här hos mamma, och måste ju skriva min blogg. Sitter och väntar på kusinen Mica, ska tjata lite. Sen ska jag åka till pappa och byta julklappar..

Hoppas att alla har fått en mysig julafton. Men mina tankar går också till dom som firar det annorlunda detta året, till dom som har förlorat någon, dom som är hemlösa och inte har något, till dom som inte har någon, utan sitter helt själva,till alla barn som kanske inte får någon julklapp för att familjen inte har råd & till alla barn i världen som har det svårt och inte kanske aldrig får uppleva en "normal" julafton.

Vi får aldrig glömma bort att det finns, även fast vi blundar för det!


                                                                                  God Jul !


                                        
( Bilden: För några veckor sedan, utanför min gammelmormors äldreboende)


Over and out/dsdikf


"Vivere"

Mm, då var julen snart här.
Igår så var jag och Sanna i Skövde och handlade dom sista klapparna, hittade dock inga.. Sjukt mycket folk var det iallfall. Vi satt i en bilkö i en timme på väg ut från Biltema och det. Polisen fick komma och diregera om lite.
Efter så åt vi på mc donalds, väldigt gott! Mmmmmm!

Åkte fram till stan här i Tidaholm och där hittade jag lite klappar ändå..

På kvällen var jag hos bridge med mli, sanna och fisken. Han stämde min gitarr som jag har tänkt att ta med upp till Sthlm. Satt hela natten fram till 03.30 eller nått. Har lärt mig ganska många låtar. :)
Så kul! Så PH nu har jag lite att visa dig när vi sitter på balkongen och dricker, kedjeprunar och bara har det gött.


Vaknade vid 11.30 tog lite kaffe, duschade och åkte fram till stan med Sanna, så nu är jag klar med alla julklappar.
Åt lunch på Julius med Sanna och Daniel. Va trevligt...

Nu sitter jag här i soffan och har precis lärt mig några låtar till på gitarren.. :) Mamma har satt in Julskinkan i ugnen, Peter tar in granen, och sen ska vi klä den. Dagen före jul är nästan den bästa. Nu blir det uppesittarkväll för hela slanten.. Sen senare ikväll slå in alla julklappar :) Ta en bira ;)

Isse, tänker på dig nu över jul!! Älskar dig!

Over and out /dsdikf

Sjukt lyckat!

Helt lovely lördag, kollade lite hockey på dagen. Var hos bridge en sväng.
På kvällen åkte jag, mli och bridge till skövde, åt på mc donken.
Sen skjutsade dom mig till Madde, förfestade lite. Jag, Madde och Körlinger i skövde.
Såååååååååå sjukt lyckad kväll, helt underbar! Tack för att ni finns, var verkligen det jag behövde :) Supa lite så man fick lite vett i huvudet igen, eller inte :D

Förlåt alla ni som jag ringde igår, hahahahahah! Typiskt mig när jag dricker sprit !

Idag gick jag upp vid 10 och drog med mamma, simon och morfar till Jönköping för att shoppa lite. Mycket trevligt.

Och nu sitter jag här igen som så många gånger förr.
Ska ge upp dejtandet nu, orkar inte .. Tjolahopp!!!

over and out/dsdikf

"Capo di tutti capi"

Idag vaknade jag vid halv elva, sköööönt att få sova ut lite.
Snabba ryck, duschade drog på mig kläderna och klockan elva så kom mLi och anna-lena hit och fikade.
Satt och pratade om allt möjligt, mamma hade dukat upp färska frallor med allt gott till och kaffe. Mycket bättre start på dagen får man ju leta efter !

Vid två så åkte jag och mLi fram till stan och köpte färg till håret på hon &han (en frisör salong här i tidaholm).
Så eftermiddagen gick åt till att bli klippt och färgad i håret. Mycket bra blev resultatet! Men, mitt hår är jätte kort nu :(
Va tvungen att ta bort nästan 20 centimeter känns det som :( Hade långt hår ner till rumpan, men nu går det knappt ner över brösten.. Men det finns ju större bekymmer än så här i världen. Mitt hår växer ju som ogräs så ge mig en månad är det tillbaka igen. Haha.

Kom hem till mamma vid halv sju igen, hem till ett uppdukat matbord. Färska räkor och baguetter :) MUMS! Love it!
Satte mig i soffan med Linnéa och benji, kollade i leksakskataloger och myste lite.

Vid åtta kom wahlström och hämtade mig i sin fina bil. Åkte hem till henne och kollare på tv, drack julmust och glögg. Tjötade! Skön kväll!

Och sen när man kommer hem så hamnar man ju självklart här, haha. Eller vad säger du mLi ;)

Så nu sitter jag och letar resor, som vanligt. Har hittat en sista minuten till brasilien... Åh! Ge mig lite pengar tack!!!


Nu ska jag sova, bli väckt av Linnéa vid åtta kan jag tänka mig, då är det bara att gå upp sätta sig i soffan och sjunga barnsånger :) Mysigt det med!


Sov så gott kära ni!


Over and out/dsdikf


Mot lilla staden T.

Åh, vaknade halv fem idag, bråttom bråttom. Började 06.00 idag, kom dit och då hade danny vart snäll och packat alla tårtor :) snällt. Hade premiär idag för den stora serveringen. Såg väldigt bra ut. Så välkomna till Thelins konditori, kungsholmen! Fina nya lokaler :)

Hem och packade, gud va svårt det är att packa egentligen. Man vet ju inte vilket humör man kommer att vara på. Men det blir nog bra. Har med mig min nya lilla bebis, datorn alltså.

Sååå...
Nu sitter jag på tåget lyssnar på skön musik och bloggar lite.
Emelie ligger hemma med ett virus i kroppen. Och jag börjar känna mig lite små krasslig jag med. Men det är väll den tiden på året kan jag tänka mig!
Tänk vilken teknik det finns egentligen.. Här sitter jag och åker ett tåg som tar mig 40 mil på två timmar, och inte nog med det, jag har en dator som jag kan kolla på saker över hela världen! Mmm, teknikens under :)

Jul snart, kommer bli mysigt. Hoppas det kommer lite snö, ja ni hörde rätt JAG önskar för barnens skull att det kommer lite snö! (Jag slipper det helst, usch)

Imorgon ska jag fika med Mami, Anna-Lena och mLi.. Mysigt!
Hoppas på att få en klippning av mLi ;)

ne nu ska jag sitta och slöa i drygt en timme till.. Hihi!

Ha en trevlig kväll!

Over and out/ dsdikf

Premiär!

Nu har jag fått min alldeles egna dator, har använt min sambo emelies dator förut men nu skriver jag ifrån min egen. Så skönt ! haha..

Jobbat i fältöversten i veckan, stått i en brödbutik :) helt okej faktiskt! Skönt ju! Men lite ensamt.
Igår drack jag vin med tjejerna, kommer sakna dom nu över jul. Men vi ses ju snart igen.
Känner inte för att åka tillbaka till Tidaholm, förlåt alla, men jag var ju nyss där. Blir rastlös direkt, trött sover bort hela dagarna när jag är där. Men nu ska vi vara positiva !
Jul blir nog mysigt iallfall, men konstigt att inte gå ut med alla i tidaholm, Åker upp till Stockholm direkt den 25:e. Får väll gå ut här, hm undrar om det är några som går ut här uppe då:) haha.
PH är nog på då iallfall, tur man har henne som party prinsessa ;)

Åh vad glad jag är nu! Tack du där uppe!

Skrev ju för ett tag sen att jag har drömt om barn och att jag har tappat alla tänder. Fick en liten kommentar om det, av Sofia. Hon förklarade att jag har en längtan efter barn, att jag ska på en resa och att jag kommer bli en ny människa. Så tack för upplysningen. Tror starkt på drömmar och annat "övernaurligt".

Som jag har skrivit innan så älskar jag musik!

Några favoriter just nu är:

Akon- Right now (nanana)
Beyoncé- Broken hearted girl
Crossfire feat Al azif- Lady
Pussycat dolls- I hate this part right here
Akon- Mama africa
Darin feat Kat deluna- Breathing your love
The game- I got a mill on it

Har webcam nu så jag och mLi kan se och prata med varandra, tur att ingen ser oss.. va??!! Hahhahahahaha

Och så en liten ögongodis kvällen till ära :



Jude Law: Här har vi en kille som ser ut som vem som helst, men är dock sexig. Duktig skådespelare och har den där blicken som man vill ha. Gillar när han spelar i filmen Holiday. Sårbar.. Och vem vill inte vara barnflicka åt han? :) haha


Vart ledig idag så jag har tvättat, städat och lagat god mat. Kokt potatis,morötter, fläskotlett och hemmagjord
champinjonsås! Yummiiii!

Ha en bra kväll allihopa, det ska jag ha :)
Over and out/ Dsdikf

Åh, vad pinsamt!

Ligger i soffan, tittar på tv.. Och stänger av ljudet, och hör mina grannar ha sex!!
Inte helt okej, kul att någon får njuta men.... Nu är maddes mamma här på besök så hon och madde ligger inne i rummet. Så pinsamt! stackars madde!! Jag hade ju dött om min mamma och jag låg där och hörde någon stöna så som min granne gör!! hahahahaahah!!!!

Dagen har varit chill, vart och kollat på maddes dansföreställning, ja vad ska man säga. Hon är grym på det hon gör!
Så stolt!! Love!

Imorgon jobb!!


hahaahah shiiit vad pinsamt!

Over and out/dsdikf

Tråkig lördag!

Haft en jätte rolig dag på jobbet :) kul kul kul...

Men nu sitter man här med datorn i knät och bara skit på tv:n ...

over and out/dsdikf

That´s what you get...

when you let your heart win!

Ska in till stan och shoppa lite julklappar nu, men kom på en bra rubrik så jag var tvungen att skriva den innan jag glömde den.

Kommer mera senare ikväll .

Over and out/dsdikf


Spring i benen!

Nu har jag äntligen kommit upp till mitt kära stockholm!
Har haft det lugnt och skönt hemma!
Hinner inte skriva så mkt idag. Har precis kommit hem och lagat lite mat och klockan halv åtta ska jag dricka vin med tjejerna !

Men sov så gott då:)

Over and out/dsdikf

Fått ny energi!

Imorgon så åker jag tillbaka till mitt kära Stockholm. Ska bli kul, julhandla lite, njuta av några dagar ledigt till!

Haft en soft dag idag igen. Vaknade vid halv tolv av att Emelie ringde. Så halv ett åkte jag, kk och tingo fram till Julius (ett litet café) och åt lunch. Bakad potatis med räkröra! Helt okej!
Träffade min gamla lärare Linda också. Shiiit va snygg hon är :)

Efter maten och kaffet, gick vi på stan lite. Tingo uppdaterade sin underklädes garderob, vilket var väldigt nödvändigt tydligen ;)  Kk köpte nog en stickad tröjja tror jag.. Mmm
Sen gick vi till leksaksaffären och jag passade på att köpa en julklapp till Linnéa. Hon ska få ett Pippi Långstrump hus i Julklapp, så jag köpte lite möbler till det. Smart, slippa släpa det från sthlm sen :) Ibland är jag inte så dum tycker jag allt!

Efter den lilla trippen på stan så åkte jag hem till mamma och Linnéa. Drack lite kaffe igen och pratade massa skit :)
När Linnéa föddes så började jag sjunga för henne redan då, då var det "Frihetens sång" av Björn Alfzelius som gällde. Tyckte det passade in på min älsk och sen dess så älskar hon när jag sjunger. Jag sjunger inte bra ens, hon kanske har fel på hörseln vad vet jag men... Så vi satt i soffan hela eftermiddagen och sjöng.
"Pilutta visan"- Maddicken, Pippi Långstrump, "Bom sicka bom" - Emil i Lönneberga, "En helt ny värld"- Aladin, "För evigt"- Nalle Puh, Saltkråkevisan Ja.. you name it!

Men Astrid Lindgren vilken författare hon var, helt otroligt. Vilken fantasi, vilka figurer hon kom på !
Beundransvärt verkligen! Se bara på barnprogramen som finns idag, pokémon liksom. Vad är det?!
Nej, jag och mina syskon är uppvuxna med Astrid och så kommer även mina barn bli uppväxta med det helt klart!
Vilka filmer, Pippi Långstrump, Emil, Ronja Rövardotter, Mio, min Mio, Alla vi barn i bullerbyn, Karlsson på taket, Lotta på bråkmakargatan, Mästerdetektiven Blomqvist. Rasmus på luffen, Kajsa Kavat, Nils karlsson pyssling.
Ja ni ser själva vilken succé. Jag blir nästan tårögd nu, så duktig var hon!

På tal om Lotta på Bråkmakargatan, kan säga såhär. Min mamma gillar inte den så mycket just nu, för att min lilla älsk på 2 år tar efter den otroligt mycket! Mamma säger att hon påminner om mig när jag var liten. Tjatar mycket och är VÄLDIGT envis. Självklart håller jag inte med. Minns mig som en liten ängel när jag var liten. Söt, långt hår och helt oskyldig :) (High five)

                                  

Och inte nog med att som jag anser är tidernas bästa författare, hon var ju otroligt vacker också!

Nu måste jag packa klart.


Sov så gott!


Over and out/dsdikf


BTW!

Den där Petter, han är väldigt tuff :)


Julbord nr 1!

Vaknade av att telefonen ringde, morfar var det som stog för samtalet!
"Hej, vi ska på julbord med tvätteriet på lumber och karle. Ska du med?"
Jaha, in i duschen snabbt som bara den. Fixade i ordning mig och gav mig iväg. Mumsigt var det. Men det räcker definetivt med att ätas en gång per år :)
Favoriterna är: SILL, köttbullar, revben, julskinka och grynkorv. Yeah!

På kvällen så var jag hos Sandra en sväng. Jag, Sanna, Sandra och mLi. Like back in the days! Drack glögg, pepparkakor och lussekatter! Hm.. jag drack coca-cola :)

Nu hamnade man framför datorn igen. Ska kolla tågbilljetter.
Hörs imorgon gott folk.

Hoppas helgen har varit bra. Och att måndagen kanske överraskar, vem vet :)

Over and out/ Dsdikf

Julmarknad och mys!

Vaknade vid elva idag. Skönt att få sova ut lite.
Mormor kom hit och vi drack kaffe, sen åkte jag, mamma och mormor fram till lilla stan och gick på julmarknaden.
Fanns ganska mycket smått och gott. Skit alltså :) haha.
Men det var mysigt att bara vara vi tre.
Efter den lilla marknaden åkte jag och mormor till Brita min gammelmormor. Hade med mig kakor ifrån mitt café till henne. Så det blev kaffe, kolasnittar, chokladsnittar och syltkakor. Mums!

Mamma åkte på sin lilla väninne träff, så jag och min låtsas pappa lagade mat. Potatisgratäng och kycklinggryta! Sjukt gott. Jag, Linnéa, Peter och Benji satt vid matbordet och åt så det stog härliga till . Haha!
Efter maten så gjorde jag välling och gick upp i sängen med lilla linnea, hon somnade nog på fem minuter tror jag.
Och nu ligger vi i soffan resten av familjen och "päser". Älskar sånna här kvällar, med familjen. Finns inget underbarare.

Skönt att få vara hemma trots allt!

Uppskattar det verkligen..

Just det jag glömde ju fredagens ögongodis igår så här kommer den :)



Björn Christiensson i Äntligen hemma!
Snickare i sina bästa år ;)

hihi.. Nu ska jag smälta maten och kolla på Speed 2 som går på trean nu!

Over and out/ dsdikf

Dreams..!

Ibland kan drömmar vara så konstiga.. Man drömmer saker som man inte riktigt förstår. Jag är en sån som drömmer mycket, och kommer ihåg det mesta dagen efter.
I natt drömde jag att jag födde barn, det var så verkligt, jag låg på en färja. Födde en liten son. Sen kommer jag ihåg hur barnvagnen såg ut, och hur ,den lilla bebisen skrattade lite när han låg där och sov.
Undrar varför man drömmer dessa drömmar? Vill de säga mig något? Elller är det bara.. ja jag vet inte!
Men om någon vet hur man tyder drömmar, hör av er :)

Nu sitter jag vid köksbordet och dricker kaffe och lyssnar på min ä'lskling Linnea när hon sitter och sjunger på Pippi långstrump. Söt hon är, det märks att vi är syskon :)

Om tre timmar så ska vi på begravning. Lyssna och se när Isses mamma får ro.. Kommer bli fint!
Isse jag är med dig idag!


over and out/ Dsdikf 

Im coming home, home sweet home..

Igår var jag på cozy med tjejerna och drack vin. lovely!
Pratade om veckan som varit och vad som händer i ens liv. Haha! Hm.. ja du!



Vaknade halv sex imorse.. Kunde inte somna om så jag drog till jobbet.
Åt frukost med Josefina :) Mysigt.
Efter jobbet begav jag mig till t centralen för att åka tåg hem till min familj :)
Har saknat dom jätte mycket.

Ni får ursäkta men jag är jätte trött-.. Måste sovvvaaaa nu!

Godnatt.
Over and out/ dsdikf

Sometimes I dream...About...

Jaha då var man hemma i soffan igen. Dagen har varit helt okej, jobbade på söder idag. Mycket på lunchen, men efter två helt stendött. Satt i tre timmar, drack kaffe och stirrade ut i fönstret! Regn, regn, mörkt och åter mörkt!
Känns som det inte har varit ljust en minut idag ens.
Men det var faktiskt skönt med lite ombyte! Imorgon är jag dock tillbaka på kungsholmen!

Onsdag imorgon, igen... Dricka vin med tjejerna blir det väll ! I really loves those days!! Prata igen hela veckan, alla problem man har, för jaaa...Jag är inte problemfri! Mycket har hänt den sista tiden, mest dåliga saker faktiskt!
Men som sagt livet går vidare ?...!

Satt och drömde mig bort idag... Till solen, tänk dig en strand... Ligga i en solstol, en corona i den ena handen och kanske en man i den andra :)
Mmmmm... Jag vill till... hm... Cook island som ligger i söderhavet. Lovely! Så om ni vill bjuda mig på en resa dit, så går jag med på det :)

                                      

Eller vad säger ni, detta är väll inte så tokigt eller? mmmm, loveliiiiii





Nu när jag läser igenom mitt inlägg så inser jag en sak. Jag skriver nästan alltid med tre punkter... haha nu gjorde jag det igen... Kul jag har nu... Hahahahahaah!

Nu ska jag äta köttsoppa och temackor, det är inte fy skam!

Aloha!

Over and out/ Dsdikf

I hate this part right here..

Lovely lördag med min älskling Emelie :)
Nu sitter hon här brevid mig och kollar på sitt favorit program, city akuten!
Söt hon är.. Dom långa benen, det söta leendet och två piss hål i snön som ögon ;)
Älskar dig Emelie, glöm aldrig det!

Söndagen gick åt till att återhämta sig .


Tisdag imorgon, sen på torsdag så åker jag hem till Tidaholm. Ska bli skönt! Ledigt i 6 dagar. Skönt gott folk skönt!


Nu måste jag sova igen..


Over and out/ dsdikf


RSS 2.0